sunnuntai 16. elokuuta 2015

Onnistumisia ja hermoromahdus vol 2

Hakutreenit puksuttaa eteenpäin. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että koiralla alkaa olla idea suorista pistoista, mutta herkästi vielä käy etukulmat tarkastamassa toiseen kertaan. Onhan siellä voimakkaammat hajuvanat ku seuraavilla pistoilla. Tarkemmin tarvii vielä katsoa että on hajulla lähetyksissä ja ottaa vaikka ukot vähän lähemmäs etukulmien jälkeen. Ostin muuten vihdoin ja viimein rullat! Ruotsalaiset valitsin, jotta koiran tassu ei jäis rullaan jumiin juostessa.

Tokoa edelleen ollaan tehty kotona. :) Kapulan pito alkaa näyttää jo aika kivalle! Lähdettiin siis liikkeelle siitä, että V pureskeli kapulaa, heitteli sitä pitkin seiniä tai haukkui kapula suussa.. Ei siis IHAN tiennyt mitä siltä haluan. :D Nyt alkaa kestämään jo pidempää pitoa rauhassa ja saan koskea kapulaa kevyesti. Välillä oon tehnyt myös vastustettuna. Ote on kyllä koiran niin päättäessä hyvä. Kapulan haku on ajoittain vauhdikas ja ajoittain vähän koikkelehtiva!

Velmu ja 3 kg käsipaino. Rico ei suostunut edes ottamaan tota suuhunsa! :D

Edestä sivulle siirtymistä oon nyt tehnyt takakautta kiertäen, siihen vaatii vielä pienen hartia-avun. Luoksetulot on korkeammassa vireessä aika hasardeja, ts. koira juoksee täysillä kohti ja hyppää päin pläsiä.. Krhm. Tätä on vielä vähän hienosäädettävä. Seuraamista en oo nyt kyllä tehnyt lainkaan..

Niin, se hermoromahdus sattui kaikkien kivojen treenien jälkeen agilityssa, kun oltiin pitkästä aikaa ohjatuissa. Taas kerran tuli todettua, että ei väsyneenä/kettuuntuneena treenaaman, tai sitte ainakin pitää jotenkin pakottaa itsensä parempaan vireeseen! Tehtiin kontaktia vieraalla aalla ja huomattiin siinä sitte, että koska V pyrkii aina alastuloille istumaan (mistä se sen onki keksiny?), nii alastulo hidastuu. Mua kismitti jotenki tosi paljon ku koira valui alas.. Tehtiin lelulla nopeesti vapauttaen, ni parani onneks hiukan. Radalla tuntui, ettei mikään oikein sujunut ja muiden kommentit ahdisti. Treenien jälkeen angstasin oikein kunnolla. Samputti. Miten koira vois tehdä parhaansa jos ohjaaja on ku seipään nielly tai vaan angstaa koko ajan.. Ja miten voin odottaa sitä lampun syttymistä jos treeneissä on itellä tollanen olo. Onneks tämmösiä ei oo käynyt usein, mutta pariki kertaa on liikaa! Nyt loppu! Vellu on agissa jostain syystä ajattelevaisempi ja se on nyt hyväksyttävä ja treenattava sen mukaan koiraa kannustaen. Joku saa lyödä mua rimalla jos vielä valitan ettei me osata. ;P

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Käytättekö haussa siirtyviä maalimiehiä? Meillä ne aiheuttivat taaksepäin työskentelyä, eli juurikin tuota kulmien tarkastusta toiseen kertaan. Kun lopetettiin siirtyvien maalimiesten käyttö, loppui tuo tarkastelu kuin seinään eikä ole sen jälkeen taaksepäin työskentelyä harrastanut. :)

Reija kirjoitti...

Joo on käytetty! Tarviikin hei kokeilla ens kerralla niin, että joko otetaan aina uusi mm tai sitte piilolle mennään uudestaan keskilinjan kautta. Kiinnitätkö sä treeneissä huomiota hajuvanoihin? Ts. saako mm kävellä piilolle keskilinjalta suoraan, vai pyydätkö hiukan kiertämään? Vellu on niin nopea, että jos ei käytetä siirtyviä, niin sitten mun tarvii odottaa sen kanssa keskilinjalla tms.. Varsinkin jos mm ei saa kävellä suoraan vaan piilolle niin kestää sen verran. Kuljettaako sulla mm ikinä koiraa eteenpäin alueella palkkauksen jälkeen?

Paljon kysymyksiä :D

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa siltä, että treenaatte risteilymetodilla? Sillon maalimiehen on hankala ehtiä keskilinjalta piiloon. Käytkö itse hakemassa koiran molarilta? Me tehdään niin, että kun koira on maalimiehellä, lähtee toisen puolen maalimies piiloon keskilinjalta. Koiran kanssa siis viihdytään maalimiehillä hieman kauemmin, maalimies palkkaa pidempään ja minä kävelen näytölle rauhassa. Sitten kun toisen puolen ukko on piilossa, lähdetään taas etsimään.

Itse luovuin viime kesänä tuosta risteilystä koska se ei sopinut meille alkuunkaan, koira juoksenteli ihan liikaa, eikä ollut enää ajatusta hommassa mukana ollenkaan kun vire oli liian korkea. Risteillessä on kylläkin melkein pakko käyttää siirtyviä maalimiehiä, koska muuten ei vaan ehdi piiloon. Tosin silloin tulee hyväksyä tuo riski taaksepäin työskentelystä. Sehän ei tule koiran kokemuksen myötä ainakaan itsestään vähenemään.

Meillä maalimiehet kiertää aina joko tutkitun alueen kautta (joskus etu- tai takakulman kautta) tai sitten suht kaukaa edestä, ettei koiran etsiminen mene jäljestämiseksi.

Kannattaa myös itse kävellä tuonne näytölle etukautta (jos haet itse koiran), ei suoraan molarin kohdalta, koska näinhän kokeessakin tulet toimimaan kun olet liikkunut keskilinjaa eteenpäin koiran etsiessä.

Meillä kukaan ei kuljeta koiraa, koska käyn itse sen aina hakemassa ja liikun itse koiran kanssa "laatikon" mallisen siirtymän, jolloin taas estetään taaksepäin työskentelyn tarve ja seuraava lähetyspaikka on suoraan edessä eikä tarvi kävellä keskilinjalla eteenpäin.

Nämä on näitä makuasioita ja sillä metodillahan sitä täytyy treenata joka koiralle sopii. Tsemppiä teille treeneihin, kiva on lukea erilaisista tavoista treenata hakua ja saada niistä itsellekin vinkkiä. :)

Nova kirjoitti...

Moikka,
mitä teille kuuluu? :)