tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kesän treenitiivistys

Onpa tullut päivitystaukoa! Heinäkuu on ollut treenien suhteen melko hiljainen kun agility on ollut kesätauolla, paimennus loppui ja tokoyksäreitä ei olla ostettu. Hakuiltu on kylläkin noin kerran viikossa ja siinä ollaan menty melko harppaus eteenpäin. Oon edelleen tuonut koiran keskilinjalle hallinnassa vapaana ja tehnyt lähetykset ilman omia kroppa-apuja, kädellä näyttämistä tms. Koin että ne häiritsivät koiraa eivätkä ainakaan suunnanneet sinne päin mihin oli tarkoitus.. Ollaan tehty vähän sekaisin hajuhakua ja ääniapuja. Vitsit Velmu on ollu liekeissä! Se tietää jo autosta tullessaan mitä ollaan menossa tekemään ja tärisee innoissaan ku puen sille pk-liivejä. :D Hajuhauille oon välillä antanut varastaa, ts. keskilinjalla hajun saatuaan Vellu on saanut lähteä vaan omatoimisesti pistolle. Viime treeneissä se lähti ihan yhtä innokkaasti hiljaselle maalimiehelle ja ääniavuille. Tavoitteena olis nyt tän kauden aikana tehdä sille vaikeassakin maastossa varmat suorat pistot sekä L-pistot ja rakentaa ilmaisua erillisenä kentällä. Nenän käyttöä seuraan koko ajan. Piti viime kerralla videoida treenit, mutta tottakai kännykästä simahti akku just ennen, äh. Toisella kertaa sitten ku ollaan sen verran avoimessa maastossa, että videointi onnistuu. Esineitäkin tarttis vissiin alkaa mietiimään. :P Ajattelin tehdä nekin nenänkäytön kautta, enkä näyttämällä niinku Ricolle.

Tokoa oon viilaillut jonkin verran ihan kotioloissa. Ollaan tehty kapulan rauhallista pitoa, kokonaista noutoliikettä, tunnaria, luoksaria, metskua ja hyppyä. Muutaman kerran on tehty myös seuruuta, missä alkaa palaset loksahdella lyhyellä pätkällä jo aika kivasti kohdalleen. Periaatteessa Vellulla alkaa alon/avon liikkeet olla hanskassa, mutta kokonaisuus on vielä toooosi kesken. Syksymmällä vois ajatella möllikisoja, jos seuruu saadaan vielä paremmin pakettiin ja jaksan opettaa sille kaket. ;) Hylkäsin nimittäin etupää paikallaan -tyylin ku mä olin itse siinä ihan auttamattoman surkea. Koira teki kyllä, mutta mä en osannut asettaa kriteeriä ja se oli semmosta yleistä säätämistä. Nyt käydään pari kertaa alo/avo tutuksi -kurssilla niin saadaan varmaan taas uusia vinkkejä. Edestä sivulle siirtyminen vielä vähän mietityttää, että teenkö sen etu- vai takakautta. Vellu kyllä pystyy kokonsa ja motoriikkansa puolesta kiepsahtamaan edestä ketterästi, mutta jää helposti inan vajaaksi. Ehkä opetan kiertämisen, vaikka ihan huvin vuoks jos ei muuta.

Agilityn saralla kepit ja kontaktit on vielä niin vaiheessa, ettei kisaaminen onnistu ku putkiralleissa. Tarttis varmaan tehrä jottain. :P Muutama putkiralli on menty ja ehkä nyt ollaan vähän päästy tästä jee moikkaan kaikki ihmiset -vaiheesta yli. Vielä kaipaan sitä viimeistä silausta, syttymistä tai miksikä sitä sitte haluaakin kutsua, mutta ehkä se sieltä tulee kun varmuus kasvaa. Pidetään hauskaa ja haetaan kokemuksia uusista esteistä ja paikoista. :) Vaylord on sellanen pikku professori <3

Vielä on kesää jäljellä..

Ei kommentteja: